PUR, isolatie met hoog rendement

PUR is het isolatiemateriaal met het hoogste rendement van alle bestaande materialen

Eigenschappen van PUR

PUR heeft het hoogste isolerend vermogen van alle isolatiematerialen die momenteel in gebruik zijn. Dat dankt het aan een aantal unieke eigenschappen die voortkomen uit de aard van het materiaal. PUR heeft namelijk een gesloten cellenstructuur. Dit betekent dat de verschillende cellen binnen de PUR niet met elkaar in verbinding staan. In die massa wordt in de eerste plaats droge lucht vastgehouden. Dat maakt van PUR een bijzonder vochtbestendig product. Vochtige omgevingslucht maakt geen kans om binnen te dringen in deze compacte structuur.

Ten tweede zijn deze cellen gevuld met gassen die geen goeie warmtegeleiders zijn, maar wel een hoge thermische weerstand hebben. Gevolg: PUR krijgt dankzij die gassen een uitstekende isolatiewaarde. Die waarde blijft lange tijd top, ondanks het feit dat de gassen minimaal uit de cellen kunnen sijpelen en worden vervangen door lucht. Dit verschijnsel heet “thermische drift”.

Het thermisch isolerend vermogen van PUR hardschuim is het hoogste van alle isolatiematerialen. Met een lambdawaarde van 0.021 laat het de concurrentie ver achter zich. Onderstaande tabel laat de lambdawaarde zien van PUR in vergelijking met chape en schuimbeton. De exacte lambdawaarde van een product kan u altijd via de ATG-code te weten komen. ( www.butg.be )

Chape zonder isolerende vulstof 1 tot 1.3 W/ mk
Schuimbeton 0.17 tot 0.75 W/ mk
Isolerende chapes gemiddeld 0.1 W/ mk
Isolerende chape met polystyreenkorrels 0.087 W/ mk
PUR 0.021 tot 0.032 W/ mk

Ontvang een vrijblijvende offerte

van een chapewerker die actief is in jouw regio.

Vragenlijst icoon

1. Vul de vragen in

Zoek icoon

2. Wij sturen uw aanvraag naar chappisten

Spaarvarken icoon

3. Vergelijk en bespaar!