PUR, isolatie met hoog rendement

PUR is het isolatiemateriaal met het hoogste rendement van alle bestaande materialen

PUR- (hard)schuim

Misschien de meest gekende en gebruikte vorm van PUR is (hard)schuim. In die vorm komen de uitstekende eigenschappen van PUR het best tot hun recht. PUR hardschuim wordt rechtstreeks gespoten op het oppervlak dat men wil isoleren. In de bouw kan dit vb. op een betonplaat, leidingen, platte of hellende daken, enz… Het schuim nestelt zich moeiteloos in alle gaatjes en kieren en hecht mooi aan. Een resultaat dat met PUR schuimplaten nooit gehaald kan worden. Polyurethaanschuim wordt onder hoge druk ingespoten in een spouwmuur of egaal aangebracht op vloeren, wanden, onderdaken, ...

Voor kleinere toepassingen (bv. schrijnwerk, kleine gaatjes, isolatie rond stopcontacten, enz…) bestaan er spuitbussen. Voor groter werken hanteren gespecialiseerde firma’s drukspuiten. Voor grotere oppervlakten doe je dan ook best beroep op specialisten. Niet alleen omwille van de gassen de bij het werk vrijkomen, maar ook om de dosering van het schuim te beheersen. PUR zet immers snel uit en kan de omliggende materialen beschadigen indien niet goed aangebracht.

Vroeger kwamen CFK’s voor in PUR-schuim. Omwille van hun schadelijk effect op het milieu zijn die intussen vervangen door milieuvriendelijke HFK’s. PUR-schuim komt in verschillende varianten voor. Sommige lichtere en flexibele soorten werken minder isolerend.

Meer over de voordelen van PUR
Meer over de plaatsing van PUR

Ontvang een vrijblijvende offerte

van een chapewerker die actief is in jouw regio.

Vragenlijst icoon

1. Vul de vragen in

Zoek icoon

2. Wij sturen uw aanvraag naar chappisten

Spaarvarken icoon

3. Vergelijk en bespaar!