PUR, isolatie met hoog rendement

PUR is het isolatiemateriaal met het hoogste rendement van alle bestaande materialen

PUR spuitisolatie: gevaarlijk? Nee hoor.

PUR spuitisolatie voor vloeren

PUR hardschuim, ook “spuitisolatie”, is een ideaal isolatiemateriaal voor vloeren en beschikt over de beste[node:summary] thermische eigenschappen. Het isolatiemiddel is het resultaat van een chemische reactie tussen MDI en polyol, waardoor een polymeer ontstaat: polyurethaan. Vandaar de naam ‘PUR’. In combinatie met een blaasmiddel begint het te schuimen, waardoor het heel handig en snel is om te plaatsen. Meer voordelen van PUR schuim? Lees hier verder.

Moet je schrik hebben van die scheikundige stoffen?

De chemische reactie zorgt dus voor de beste isolatie. Maar zijn die scheikundige stoffen niet gevaarlijk? Wel, het schuim bevat inderdaad stoffen die gevaarlijk zijn, maar na uitharding kunnen die niet meer vrijkomen uit de isolatielaag. Dat blijkt namelijk uit een artikel van het WTCB: volgens onderzoek kunnen na een correcte plaatsing van PUR schuim geen polymeren ontsnappen. Enkel de katalysatoren, zoals het blaasmiddel, blijven aanwezig. Zo vond het onderzoek geen overschrijdingen van de gezondheidskundige advieswaarden in de binnenlucht van de onderzochte woningen. Geen reden tot paniek dus.

Spuitisolatie vereist specialisatie

Spuitisolatie aanbrengen blijft wel een delicaat werk. Er is vakmanschap nodig om de juiste laagdikte te bepalen en de correcte mengverhoudingen te gebruiken. Daarnaast moet de juiste apparatuur ter beschikking zijn. Een erkende specialist heeft dit allemaal en past de juiste veiligheidsmaatregelen toe. Zo hoef jij je geen zorgen te maken over chemische stoffen en is je vloer perfect geïsoleerd. Win-win!

Ontvang een vrijblijvende offerte

van een chapewerker die actief is in jouw regio.

Vragenlijst icoon

1. Vul de vragen in

Zoek icoon

2. Wij sturen uw aanvraag naar chappisten

Spaarvarken icoon

3. Vergelijk en bespaar!